Спални по поръчка - качество, сигурност и удобство

Сънят е много важен фактор за общото физическо и психическо здраве на един човек, и възможността да му да бъде максимално пълноценен в своето ежедневие. Именно затова трябва да изберете най-качествените, сигурни и удобни спални по поръчка, които отговарят в максимална степен на визията ви за перфектния облик на тази стая.

Всеки различен модел на спалня по поръчка, който ще намерите в Lamini, е с по-здрава конструкция от многобройните готови решения по големите вериги. Ние обръщаме внимание на детайлите и се съобразяваме с желанията, изискванията и предпочитанията на нашите клиенти. Така обзавеждането на родителската стая се превръща в приятна и лесна за изпълнение задача.

Размери на спалните по поръчка - какво да съобразите

Преди да потърсите легла по поръчка, трябва да сте наясно как се променят размерите им в зависимост от матрака, който сте си избрали. Имайте предвид при избор на матрак за вашата спалня, че габаритът на самото легло се увеличава с 50 мм. от размерите на матрака. Например, при матрак 1600х2000 мм., леглото става с размери 1600х2000 мм.

Други важни моменти при избора на най-подходящото за вас легло

Други важни моменти при избора на спални по поръчка, които не трябва да се подценяват, са:

  • видът на самата спалня по поръчка
  • възможностите за използване на пространството под матрака
  • материалът, от който е изработена
  • останалите мебели във вашата спалня

Има видове спални с повдигащ се механизъм или без такъв механизъм, както и с чекмеджета от едната, или от двете страни.

По отношение на опциите за използване на пространството под матрака, вариантите са два. Първият (който е и по-скъп) е да се направи с чекмеджета. Вторият е да се монтират газови амортисьори за повдигане на подматрачната рамка на матрака.

Обикновено леглата по поръчка се правят от ПДЧ - това са плоскости от пресовани дървесни частици. Днешните нововъведения в бранша обаче позволяват да се изработят дори луксозни цилиндрични спални.

В съвременната спалня обикновено намират място и други мебели като гардероби по поръчка, скрин-тоалетка, ТВ шкаф.

Всички тези фактори са определящи за цената на спалнята.